HEDOS / Cerasuolo Montepulciano D’Abruzzo DOP

HEDOS / Cerasuolo Montepulciano D’Abruzzo DOP

2013

 

Barva: výrazná, čistá růžová barva s přechody do fialových odstínů

Vůně: intenzivní, a zároveň lákavá vůně zralého červeného ovoce s jemným květinovým podtónem, až ke kořeněnému závěru.

Chuť: plná intenzivní a sametová chuť s dlouhou dochutí.

Ideálně podáváme: při teplotě  10°C

Servírujeme: s rybími pokrmy, dobře k tomuto vínu ladí pizza, dršťky nebo pečené bílé maso a zrající sýry.

Více informací


357 Kč vč. DPH

VHECE

Víno a sýr

 

 

růžové víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo

Odrůda: Montepulciano 100%

Nadmořská výška: 130 m n. m.

Složení půdy: jílovito-vápenitá

Orientace: jihovýchod

Stáří vinice: 25/30 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 8 t/ha

Sběr: ruční sběr, polovina října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Lisování a macerace a studena během 24 hodin. Stáčení a kvašení při kontrolované teplotě.

Teplota kvašení: 18°C.

Jablečno-mléčné kvašení: částečně

Zráni - tříbení vína: 4/6 měsíců zraje víno v nerezových ocelových nádržích.

 

Vlastnosti vína

Alkohol             3,5 %

Suchý extrakt   29.00 gr/l

Kyselina            5,30

Ph faktor           3,55

Zbytkový cukr    3,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: výrazná, čistá růžová barva s přechody do fialových odstínů

Vůně: intenzivní, a zároveň lákavá vůně zralého červeného ovoce s jemným květinovým podtónem, až ke kořeněnému závěru.

Chuť: plná intenzivní a sametová chuť s dlouhou dochutí.

Ideálně podáváme: při teplotě  10°C

Servírujeme: s rybími pokrmy, dobře k tomuto vínu ladí pizza, dršťky nebo pečené bílé maso a zrající sýry.

 

Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,5 %
  • Kyselina 5,30
  • Ph faktor 3,55
  • Suchý extrakt 29.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.