COLLE SECCO Rubi / Montepulciano D’Abruzzo

COLLE SECCO Rubi / Montepulciano D’Abruzzo

2011

 

Barva: výrazná rubínově červená s fialovými odlesky, lemováno granátově červenou barvou

Vůně: silná vůně po zralém červeném ovoci a fialkách s kořeněnými tóny lékořice,  karafiátu a kakaa.

Chuť: plné tělo s dobrou strukturou a s příjemným pocitem doznívající třísloviny

Servírujeme: s předkrmy i těstovinami s rajčatovou omáčkou, s abruzským uzeným masem...

Více informací


285 Kč vč. DPH

VCSRUB

Víno a sýr

 

 

červené víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo, Giuliano Teatino

Odrůda: Montepulciano 100%

Nadmořská výška: 150 – 130 m n. m.

Složení půdy: vápenitá a smíšená

Orientace: jihovýchod

Stáří vinice: 20 - 25 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 12 t/ha

Sběr: ruční sběr, v polovině října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Kvašení:  macerace se slupkou při kontrolované teplotě přibližně týden

Teplota kvašení: 28/30  °C

Jablečno- mléčné kvašení.

Zráni - tříbení vína: 24 měsíců v dubových sudech ze Slavonie o vel. 25 hl

 

Vlastnosti vína

Alkohol    13,5 %

Suchý extrakt   34.00 gr/l

Kyselina     5,40

Ph faktor     3,50

Zbytkový cukr     2,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: výrazná rubínově červená s fialovými odlesky, olemováno granátově červenou barvou

Vůně: silná vůně po zralém červeném ovoci a fialkách s kořeněnými tóny lékořice,  karafiátu a kakaa.

Chuť: plné tělo s dobrou strnutou a s příjemným pocitem doznívající třísloviny

Ideálně podáváme: při teplotě 18°C

Servírujeme: s předkrmy i těstovinami s rajčatovou omáčkou, s abruzským uzeným masem nebo  s pečeným masem a s různými druhy zrajících sýrů.

 

Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,5 %
  • Kyselina 5,40
  • Ph faktor 3,50
  • Suchý extrakt 34.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 2,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.