CAGIOLO / Montepulciano D’Abruzzo Riserva DOP

CAGIOLO / Montepulciano D’Abruzzo Riserva DOP

2010

 

Barva: výrazně rubínová barva s fialovými odlesky

Vůně: po zralém červeném ovoci s vůní višní a ostružin s jemným dotekem kořeněné vůně kakaa, vanilky, lékořice a skořice.

Chuť: plná s dlouhým dozníváním jemné až sametové třísloviny

Ideálně podáváme: při teplotě  18 °C

Servírujeme: s pravými hřiby a lanýži, červenými masy, zvěřinou a zralými sýry

Více informací


589 Kč vč. DPH

VCAMO

Víno a sýr

 

 

červené víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: AbruzzoOcenění pro Cagiolo
Vinice: trať Tollo

Odrůda: Montepulciano 100%

Nadmořská výška: 130 m n. m.

Složení půdy: vápenito-jílovitá,

Orientace: jih, jihovýchod

Stáří vinice: 25 - 30 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600, 4000 řádků

Sběr: ruční sběr, druhá polovina října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Kvašení:  dlouhá macerace se slupkou při kontrolované teplotě.

Teplota kvašení: 30°C

Jablečno- mléčné kvašení.

Zráni - tříbení vína: min. 18 měsíců v barrique sudech a 6 měsíců v lahvích

 

Vlastnosti vína

Alkohol            14,0 %

Suchý extrakt   39.00 gr/l

Kyselina            5,80

Ph faktor           3,45

Zbytkový cukr   3,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: výrazně rubínová barva s fialovými odlesky

Vůně: po zralém červeném ovoci s vůní višní a ostružin s jemným dotekem kořeněné vůně kakaa, vanilky, lékořice a skořice.

Chuť: plná s dlouhým dozníváním jemné až sametové třísloviny

Ideálně podáváme: při teplotě  18 °C

Servírujeme: s pravými hřiby a lanýži, červenými masy, zvěřinou a zralými sýry

 

Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 14,0 %
  • Kyselina 5,80
  • Ph faktor 3,45
  • Suchý extrakt 39.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.