Valle D´Oro / Montepulciano D’Abruzzo DOP

Valle D´Oro / Montepulciano D’Abruzzo DOP

2012

 

Barva: rubínově červená s fialovými odlesky

Vůně: po malém červeném ovoci, fialkách s kořeněnou vůní lékořici

Chuť: plné tělo s dobrou strukturou a příjemnou doznívající hladkou chutí tříslovin.

Ideálně podáváme: při teplotě 18°C

Servírujeme: s výraznými předkrmy, pečeným masem a s různými druhy zrajících sýrů.

Více informací


165 Kč vč. DPH

VVAMO

Víno a sýr

 

 

červené víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo

Odrůda: Montepulciano 100%

Nadmořská výška: 130 m n. m.

Složení půdy: jílovito-vápenitá

Orientace: jihovýchod

Stáří vinice: cca 20 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 11 t/ha

Sběr: ruční sběr, polovina října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Kvašení:  macerace a kvašení se slupkou při kontrolované teplotě.

Teplota kvašení: 25°C

Jablečno-mléčné kvašení: ano

Zráni - tříbení vína: v ocelových nerezových tancích.

 

Vlastnosti vína:

Alkohol            13,0 %

Suchý extrakt   32.00 gr/l

Kyselina            5,40

Ph faktor           3,45

Zbytkový cukr   3,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: rubínově červená s fialovými odlesky

Vůně: po malém červeném ovoci, fialkách s kořeněnou vůní lékořici

Chuť: plné tělo s dobrou strukturou a příjemnou doznívající hladkou chutí tříslovin.

Ideálně podáváme: při teplotě 18°C

Servírujeme: s výraznými předkrmy, pečeným masem a s různými druhy zrajících sýrů.

 

Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,0 %
  • Kyselina 5,40
  • Ph faktor 3,45
  • Suchý extrakt 32.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.