COLLE CAVALIERI / Trebbiano D’Abruzzo DOP

COLLE CAVALIERI / Trebbiano D’Abruzzo DOP

2014

 

Barva: slámově žlutá se zelenými odlesky

Vůně: ovocná s dechem exotického ovoce až ke květinovému zakončení

Chuť: jemná až svěží se středním tělem s dochutí jadérek.

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C

Servírujeme: výborně se hodí jako aperitiv, ladí se všemi druhy ryb a mořských plodů a doporučujeme také podávat k bílému masu a čerstvým sýrům.

Více informací


165 Kč vč. DPH

VCCTR

Víno a sýr

 

 

bílé víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo, Canosa Sannita

Odrůda: Trebbiano  100%

Nadmořská výška: 130 m n. m.

Složení půdy: smíšená

Orientace: západ, jihozápad

Stáří vinice: 10/15 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 14 t/ha

Sběr: ruční sběr, druhá polovina září

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Lisování a macerace za studena při nízkých kontrolovaných teplotách. Dekantace, stáčení moštu a kvašení při kontrolované teplotě.

Teplota kvašení: 16/18°C

Jablečno-mléčné kvašení: ne

Kvašení a zráni vína: 4 měsíce zraje v nerezových ocelových nádržích.

 

Vlastnosti vína

Alkohol             12,0 %

Suchý extrakt   23.00 gr/l

Kyselina            5,50

Ph faktor           3,30

Zbytkový cukr    3,50 gr/l

 

Popis vína

Barva: slámově žlutá se zelenými odlesky

Vůně: ovocná s dechem exotického ovoce až ke květinovému zakončení

Chuť: jemná až svěží se středním tělem s dochutí jadérek.

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C

Servírujeme: výborně se hodí jako aperitiv, ladí se všemi druhy ryb a mořských plodů a doporučujeme také podávat k bílému masu a čerstvým sýrům.


Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 12,0 %
  • Kyselina 5,50
  • Ph faktor 3,30
  • Suchý extrakt 23.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,50 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.