COCOCCIOLA / Cococciola Abruzzo DOP

COCOCCIOLA / Cococciola Abruzzo DOP

2012

 

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny

Vůně: ovocná s náznakem broskve s velkou převahou vůně hrušek, s jemným pokračováním minerální vůně a s elegantním závěrem jasmínu.

Chuť: plná a bohatá, vyrovnaná, na závěr s chutí jader.  

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C 

Servírujeme: nejlépe ladí se všemi druhy ryb z Jaderského moře a výborně se také hodí k bílému masu.

Více informací


438 Kč vč. DPH

VCOC

Víno a sýr

 

 

víno bílé „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo, Ari

Odrůda: Cococciola 100%

Nadmořská výška: 150 - 220 m n. m.

Složení půdy: průměrná, smíšená s dobrým základem

Orientace: jihozápad, východ

Stáří vinice: 20/25 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 11 t/ha

Sběr: ruční sběr, počátek října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Lisování a macerace za studena při nízkých kontrolovaných teplotách 5 - 8°C. Dekantace, stáčení moštu a kvašení při kontrolované teplotě v nerezových ocelových nádržích.

Teplota kvašení: 16/17°C

Jablečno-mléčné kvašení: ne

Kvašení a zráni vína: asi 3 měsíce zraje v betonových vanách.

 

Vlastnosti vína

Alkohol             13,0 %

Suchý extrakt   22.00 gr/l

Kyselina             5,80

Ph faktor            3,23

Zbytkový cukr    2,90 gr/l

 

Popis vína

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny

Vůně: ovocná s náznakem broskve s velkou převahou vůně hrušek, s jemným pokračováním minerální vůně a s elegantním závěrem jasmínu.

Chuť: plná a bohatá, vyrovnaná, na závěr s chutí jader.

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C

Servírujeme: nejlépe ladí se všemi druhy ryb z Jaderského moře a výborně se také hodí k bílému masu.

 

Poznámka

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,0 %
  • Kyselina 5,80
  • Ph faktor 3,23
  • Suchý extrakt 22.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 2,90 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.