PASSERINA / ABRUZZO DOP

PASSERINA / ABRUZZO DOP

2013

 

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny

Vůně: ovocná s několika tóny broskve, meruňky a grapefruitu, s květinovým doprovodem lípy a s výrazným nástupem minerální vůně

Chuť: plná, svěží s dobrou strukturou a dlouho přetrvávající chutí.

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C

Servírujeme: s předkrmy z ryb a korýšů „carpaccio", k hlavním rybím pokrmům, ideální je k čerstvým sýrům

Více informací


339 Kč vč. DPH

VPASS

Víno a sýr

 

 

víno bílé „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo

Odrůda: Passerina 100%

Nadmořská výška: 200 m n. m.

Složení půdy: písčitá i vápenitá

Orientace: sever, severovýchod

Stáří vinice: 10 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600, 4000 řádků

Výnos: 9 t/ha

Sběr: ruční sběr, polovina října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Lisování a macerace zastudena při teplotě 5 a 8°C, jemné lisování a kvašení čistého moštu při kontrolované stálé teplotě.

Teplota kvašení: 15/16°C

Jablečno-mléčné kvašení: ne

Kvašení a zráni vína: asi 4 měsíce zraje v betonových vanách.

 

Vlastnosti vína

Alkohol    13,0 %

Suchý extrakt   24.00 gr/l

Kyselina     6,40

Ph faktor     3,38

Zbytkový cukr     2,80 gr/l

 

Popis vína

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny

Vůně: ovocná s několika tóny broskve, meruňky a grapefruitu, s květinovým doprovodem lípy a s výrazným nástupem minerální vůně

Chuť: plná, svěží s dobrou strukturou a dlouho přetrvávající chutí.

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C

Servírujeme: s předkrmy z ryb a korýšů „carpaccio", k hlavním rybím pokrmům, ideální je k čerstvým sýrům a k různým druhům těstovin.

 

Poznámka:

I.G.P. (pův. IGT) jakostní víno chráněné zeměpisné oblasti (CHZO)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,0 %
  • Kyselina 6,40
  • Ph faktor 3,38
  • Suchý extrakt 24.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 2,80 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.