ALDIANO / Trebbiano D’Abruzzo I.G.P.

ALDIANO / Trebbiano D’Abruzzo I.G.P.

2012

 

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny a zlatavým melírem

Vůně: ovocná s nádechem tropických plodů, broskve, manga smíchaná s delikátní vůní vanilky.

Chuť: plná s dobrou strukturou a vyváženou dlouho přetrvávající chutí s jemným závěrem.

Ideálně podáváme: při teplotě  8°C

Servírujeme: s rybími předkrmy s hlavními pokrmy z ryb, s pečenými jemnými masy a se zrajícími sýry.

Více informací


299 Kč vč. DPH

VALTR

Víno a sýr

 

 

víno bílé „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo, Ortona

Odrůda: Trebbiano 85 %  a Chardonnay 15 %

Nadmořská výška: 110 – 130 m n. m.

Složení půdy: smíšená - jílovitá

Orientace: západ, jihozápad

Stáří vinice: 20 - 25 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600

Výnos: 9  t/ha

Sběr: ruční sběr, konec září Chardonnay a začátek října Trebbiano

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace:

Lisování a macerace za studena při nízkých kontrolovaných teplotách.

Teplota kvašení: 5 - 8°C

Dekantace, stáčení moštu a kvašení při kontrolované teplotě v nerezových ocelových nádržích.

Mošt odrůdy Chardonnay kvasí při kontrolované stálé teplotě v chladných prostorách v malých barikovaných , „francouzských" dubových sudech.

Teplota kvašení: 16 - 18°C.

Částečné jablečno-mléčné kvašení.

Zráni - tříbení vína: 6 měsíců zraje Trebbiano v nerezových ocelových nádržích a Chardonnay zraje 6 měsíců v dubových „barrique" sudech.

 

Vlastnosti vína

Alkohol            13,5 %

Suchý extrakt   27.00 gr/l

Kyselina             5,80

Ph faktor            3,55

Zbytkový cukr    3,8 gr/l

 

Popis vína

Barva: slámově žlutá se zelenými tóny a zlatavým melírem

Vůně: ovocná s nádechem tropických plodů, broskve, manga smíchaná s delikátní vůní vanilky.

Chuť: plná s dobrou strukturou a vyváženou dlouho přetrvávající chutí s jemným závěrem.

Ideálně podáváme: při teplotě  8°C

Servírujeme: s rybími předkrmy s hlavními pokrmy z ryb, s pečenými jemnými masy a se zrajícími sýry.

 

Poznámka:

I.G.P. (pův. IGT) jakostní víno chráněné zeměpisné oblasti (CHZO)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 13,5 %
  • Kyselina 5,80
  • Ph faktor 3,55
  • Suchý extrakt 27.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,8 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.