ALMADORI Marasca PPPP 0,25l,   !!!  VYPRODÁNO

ALMADORI Marasca PPPP 0,25l, !!! VYPRODÁNO

 

Extra panenský olivový olej ALMADORI.

Ručně lisovaný nefiltrovaný panenský olivový olej. 

Složení: odrůda Pendolino 100%

Balení: Marasca 0,25 l

Expirace: 06/2014

Více informací


315 Kč vč. DPH

OMRPP2

Produkty ve stejné kategorii: 2

 

Vše o olivovém oleji

 

Recepty

 

 

Barva a chuť oleje

Barva oleje je spíš zlatožlutá po sluníčku. Vůně má květinový charakter až k citrusové vůni s tóny středomořských bylinek. Chuť je svěží a lehká, ovocná, jemně hořká až pikantní se střední intenzitou. Tento olej s odrůdy Pendolino má kratší životnost, jeho aroma i při dobrém uschovávání postupně slábne. Svou delikátní jemnou chutí se výborně snoubí s rybími pokrmy a se zeleninovými krémy.

Odrůda Pendolino jsou olivy, které se sbírají na začátku sezóny jako raná odrůda, zabarveni má 50% zelených a 50% fialovo-černých plodů. Lisuje se z nich jen málo oleje! Mají intenzivní bylinkové aroma nebo voní po zeleném jablku. Je aromatičtější a v chuti vyrovnanější proti jiným olejům, je to taková olivová „lahůdka“.

 

 

Olivy odrůdy Pendolino

 

 

 

Jak uchovávat extra panenský olivový olej?

Dostali jste již před rokem od někoho olivový olej a nevíte, jestli ještě vydrží a jak ho dobře skladovat? Ideální je, aby láhev s olejem byla úplně plná. Není dobré nechávat ji dlouhou dobu otevřenou a na půl prázdnou. Olej s přístupem vzduchu rychle oxiduje a ztrácí svoje typické vlastnosti, což je ovocná chuť a vůně. Pro zachování kvality je třeba olej přelít do menší tmavé čisté láhve, kde kontakt s kyslíkem bude opět co nejmenší. Důležité je také nenechávat otevřenou láhev dlouho v kontaktu s okolním vzduchem, a to hlavně v kuchyni při vaření, kde extra panenský olivový olej velmi snadno absorbuje různé vůně, výpary a  tím mutuje, ztrácí vlastní ovocné aroma.

Pro co nejdelší zachování všech kvalit olivového oleje je třeba ho chránit před světlem, teplem a přístupem vzduchu. Olej je dobré uložit do tmavé komory, do sklípku nebo do spodní části chladničky, kde je prostor na zeleninu. Pokud se při skladování v chladnu objeví v oleji usazeniny, krystaly, nic se neděje, vše se rozpustí, jakmile olej vrátíte do pokojové teploty. Ideální teplota na skladování je kolem 10°C a jeho spotřeba tak rok až rok a půl od vylisování, kdy si olej uchovává svoje chuťové i zdraví prospěšné látky.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.