ALMADORI Maraska MMMF  0,25l,   !!  VYPRODÁNO

ALMADORI Maraska MMMF 0,25l, !! VYPRODÁNO

 

Extra panenský olivový olej ALMADORI

Ručně lisovaný nefiltrovaný panenský olivový olej. 

Složení: směs odrůd Moraiolo 75 % a 25 % Frantoio  

Balení: Marasca 0,25 l

Expirace: 06/2014                                           

Více informací


288 Kč vč. DPH

OMRMF2

Produkty ve stejné kategorii: 2

 

 

Vše o olivovém oleji!                                                  

 

 Recepty

 

 

Barva a chuť oleje

Barva oleje je zlatá se zelenými odstíny. Moraiolo vyniká svou hutnou konzistencí, voní po čerstvě posečené trávě, artyčoku a najdete

i zeleninové tóny. V chuti vás překvapí nahořklé tóny po mandlích s pikantním zakončením chuti chilli papriček či čerstvého pepře.

Mimo tradiční použití ve studené kuchyni, olej dobře ladí s vepřovými či hovězími steaky na grilu nebo  s vydatnými luštěninovými polévkami.

 

 

Jak uchovávat extra panenský olej?

 Dostali jste již před rokem od někoho olivový olej a nevíte, jestli ještě vydrží a jak ho dobře skladovat? Ideální je, aby láhev s olejem byla úplně plná. Není dobré nechávat ji dlouhou dobu otevřenou a na půl prázdnou. Olej s přístupem vzduchu rychle oxiduje a ztrácí svoje typické vlastnosti, což je ovocná chuť a vůně. Pro zachování kvality je třeba olej přelít do menší tmavé čisté láhve, kde kontakt s kyslíkem bude opět co nejmenší. Důležité je také nenechávat otevřenou láhev dlouho v kontaktu s okolním vzduchem, a to hlavně v kuchyni při vaření, kde extra panenský olivový olej velmi snadno absorbuje různé vůně, výpary a  tím mutuje, ztrácí vlastní ovocné aroma.

 

Pro co nejdelší zachování všech kvalit olivového oleje je třeba ho chránit před světlem, teplem a přístupem vzduchu. Olej je dobré uložit do tmavé komory, do sklípku nebo do spodní části chladničky, kde je prostor na zeleninu. Pokud se při skladování v chladnu objeví v oleji usazeniny, krystaly, nic se neděje, vše se rozpustí, jakmile olej vrátíte do pokojové teploty. Ideální teplota na skladování je kolem 10°C a jeho spotřeba tak rok až rok a půl od vylisování, kdy si olej uchovává svoje chuťové i zdraví prospěšné látky.

 

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.