ALDIANO / Montepulciano D’Abruzzo Riserva DOP

ALDIANO / Montepulciano D’Abruzzo Riserva DOP

2010

 

Barva: výrazná rubínově červená s fialovými odlesky

Vůně: intenzivní vůně ovoce se stopou vůně višní a lesního ovoce, kterou uzavírá a uhlazuje kořeněná vůně.

Chuť: plné tělo s příjemným pocitem doznívající třísloviny

Ideálně podáváme: při teplotě 18°C

Servírujeme: s předkrmy a s těstovinami s rajčatovou omáčkou, pečeným masem a s různými druhy zrajících sýrů.

Více informací


346 Kč vč. DPH

VALMO

Produkty ve stejné kategorii: 5

Víno a sýr

 

 

červené víno „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo,  Bucchianico

Odrůda: Montepulciano 100%

Nadmořská výška: 130 – 200 m n. m.

Složení půdy: jílovitovápenitá, jílovitá a smíšená

Orientace: jih,  jihovýchod

Stáří vinice: 20 - 25 let

Výnos: 9 - 10 t/ha

Sběr: ruční sběr, druhá polovina října

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)


Vinifikace

Kvašení:  macerace se slupkou při kontrolované teplotě

Teplota kvašení: 28°C

Jablečno- mléčné kvašení.

Zráni - tříbení vína: 12 měsíců v dubových sudech ze Slavonie (70%) a „ barrique" sudech  (30%), dalších 6 měsíců v lahvích.

 

Vlastnosti vína

Alkohol    14,0 %

Suchý extrakt   35.00 gr/l

Kyselina     5,50

Ph faktor     3,50

Zbytkový cukr     3,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: výrazná rubínově červená s fialovými odlesky

Vůně: intenzivní vůně ovoce se stopou vůně višní a lesního ovoce, kterou uzavírá a uhlazuje kořeněná vůně.

Chuť: plné tělo s příjemným pocitem doznívající třísloviny

Ideálně podáváme: při teplotě 18°C

Servírujeme: s předkrmy a s těstovinami s rajčatovou omáčkou, pečeným masem a s různými druhy zrajících sýrů.

 

Poznámka:

DOP (pův. DOC a DOCG) – jakostní víno chráněné oblasti původu (CHOP)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 14,0 %
  • Kyselina 5,50
  • Ph faktor 3,50
  • Suchý extrakt 35.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.