CRETICO / Chardonnay Terre di Chieti 	I.G.P.

CRETICO / Chardonnay Terre di Chieti I.G.P.

2011

 

Barva: sytá barva slámy se zlatavým třpytem

Vůně: po vyzrálém tropickém ovoci a sušených plodech s dotekem koření s vůní vanilky, sladkých mandlí a medu. 

Chuť: plná s výraznou dlouhotrvající chutí

Servírujeme: s bílým masem nebo s pečenou rybou -  „Brodetto dell’Adriatico”(dušená ryba), výborně se hodí ke zrajícím a uleželým sýrům s doprovodem pikantního džemu a citrusového medu. 

Více informací


589 Kč vč. DPH

VCRCHA

Dostupnost: Vyprodáno

 

Víno a sýr

 

 

víno bílé „suché"

 

Vinařství: Cantina Tollo

Region: Abruzzo
Vinice: trať Tollo

Odrůda: Chardonnay 100%

Nadmořská výška: 130 m n. m.

Složení půdy: vápenitá-jílovitá

Orientace: jih, jihozápad

Stáří vinice: 15 – 20 let

Hustota osázení jedinců na hektar: 1600, 4000 řádků

Výnos: 8 t /ha

Sběr: ruční sběr, první ch deset dní v září

Způsob kultivace: řada sloupků s drátěnou vrchní konstrukcí (tendone)

 

Vinifikace

Kvašení:  lisování a macerace zastudena při teplotě 5 a 8°C, jemné lisování a kvašení čistého moštu při kontrolované stálé teplotě v chladných prostorách v malých barikových , „francouzských“ dubových sudech.

Teplota kvašení:  18/20°C

Jablečno- mléčné kvašení: ano

Zráni - tříbení vína: 18 měsíců zraje v dubových barikových sudech a 6 měsíců v lahvích

 

Vlastnosti vína

Alkohol            14,5 %

Suchý extrakt   28.00 gr/l

Kyselina            5,60

Ph faktor           3,65

Zbytkový cukr   3,5 gr/l

 

Popis vína

Barva: sytá barva slámy se zlatavým třpytem

Vůně: po vyzrálém tropickém ovoci a sušených plodech s dotekem koření s vůní vanilky, sladkých mandlí a medu. 

Chuť: plná s výraznou dlouhotrvající chutí

Ideálně podáváme: při teplotě  12°C 

Servírujeme: s bílým masem nebo s pečenou rybou -  „Brodetto dell’Adriatico”(dušená ryba), výborně se hodí ke zrajícím a uleželým sýrům s doprovodem pikantního džemu a citrusového medu.  

 

Poznámka:        

I.G.P. (pův. IGT) jakostní víno chráněné zeměpisné oblasti (CHZO)

Hrozny sklizeny a zpracovány na víno v Itálii.

  • Alkohol 14,5 %
  • Kyselina 5,60
  • Ph faktor 3,65
  • Suchý extrakt 28.00 gr/l
  • Zbytkový cukr 3,5 gr/l

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Je nám líto, pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou vkládat komentáře.